Äppelpaj

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 240 g (ca 4 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • 6-8 msk socker
  • 4-5 äpplen
  • kanel
  • margarin till pajform
  • Serveras gärna med vaniljglass eller vaniljsås

Äppelpaj

Himmelsk glutenfri äppelpaj! Somliga säger att det är gott på hösten - vi tycker det är smarrigt året om!

Gör så här

  1. Blanda samman margarin, mjölmixen och socker till en jämn deg.
  2. Smörj en pajform med margarin.
  3. Skala äpplena och skiva de tunt. Lägg ett lager tunt skivat äpple och strö sedan över kanel och socker, fortsätt till alla äpple skivor är slut.
  4. Smula sedan degen över äpplena.
  5. Grädda i mitten av ugnen, 225°C i 20-25 minuter. Efter ca 10 minuter lägg över folie så att äpplepajen inte blir bränd.
  6. Servera din äppelpaj gärna med glass eller vaniljsås.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser