Bagels

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1,5 msk Psyllium
  • 0,5 dl eller 70 g ljus sirap
  • 2 msk matolja
  • 2-3 tsk salt
  • 500 g (ca 8,5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix alt. Glutenfri Lågprotein mjölmix
  • 200 g (ca 3,5 dl) Finax Grov Mjölmix

Bagels

Recept på läckra bagels - med cream cheese blir det en härlig frukost! Ger ca 12 st.

 

Gör så här

  1. Lös upp jästen och Finax Psyllium i det fingervarma vattnet (37º), låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Blanda ner övriga ingredienser, men spara lite av mjölmixen till utbakningen.
  3. Blanda degen väl i maskin, ca 5 minuter.
  4. Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 20 minuter.
  5. Dela därefter degen i 12 bitar på mjölat bakbord. Forma som bagels genom att göra en rulle (ca 2 cm tjock) och sätt därefter ihop ändarna.
  6. Lägg på bakpappersklädd plåt, låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  7. Koka upp vatten i en stor gryta. Koka varje bagel i vattnet ca 1 min på varje sida och lägg därefter upp på plåten och garnera gärna med sesamfrö eller vallmofrön.
  8. Grädda i mitten av ugnen, 225º ca 20 minuter.
  9. Låt svalna på galler.

Tips

  • Går mycket bra att frysa!

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser