Biscotti

Ingredienser

  • Ca 1 1/2 dl sötmandel, 90 g
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl Finax Glutenfri Mjölmix (150g)

Biscotti

Testa knaprig biscotti med mandel! Ger ca 25-30 st.

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Skålla och skala mandeln. Rosta den i en torr stekpanna till lätt gyllenbrun färg. Låt svalna och grovhacka den.
  3. Rör samman ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker, salt och finrivet citronskal. Rör om.
  4. Blanda samman bakpulver och mjölmix och tillsätt i smeten tillsammans med den hackade mandeln. Rör ihop till en deg.
  5. Forma degen till 4 fingertjocka längder och placera på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen i 15-20 min.
  6. Skär längderna i ca 3 cm breda bitar direkt då de tagits ur ugnen. Låt svalna. Förvara biscotti i lufttät burk.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser