Brownies

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl brun farin
  • 1 dl råsocker
  • 1 ägg
  • 100 g nötkärnor
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl Finax Mjölmix (90 g)
  • 1 tsk bakpulver

Brownies

Se filmen hur du bakar en kladdig, mumsig glutenfri brownie!

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. Klä en liten långpanna som mäter ca 15x20cm med bakpapper.
  2. Smält smöret eller margarinet eller använd flytande margarin. Rör samman matfett, farinsocker, råsocker och ägg i en bunke.
  3. Hacka nötkärnorna grovt och tillsätt i smeten tillsamman med de övriga ingredienserna. Arbeta samman till en smet.
  4. Bre ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  5. Skär upp kakan i rutor medan den fortfarande är varm.

 

TIPS

Sikta florsocker vid servering och dekorera brownies med bär för att det ska se extra smarrigt ut!

 

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser