Bruntes bullar

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst alt. 17 g torrjäst
  • 2 msk rapsolja
  • 2-3 tsk salt
  • 1 msk Finax Psyllium
  • 1 msk sirap
  • 1 dl kesella
  • 1-2 dl rivna morötter
  • 2 dl havregryn (glutenfria)
  • 500 g (ca 8 dl) Finax Glutenfri Mjölmix

Bruntes bullar

Mumsiga frukostbullar med smak av morot. Ger ca 15 bullar.

 

Gör så här

  1. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet (37º) och tillsätt Finax Psyllium, låt svälla i 10 min.
  2. Blanda samman alla övriga ingredienser i maskin med degkrok ca 5 minuter (spara ca ½ dl mjölmix till utbakningen).
  3. Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 10 minuter.
  4. Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen. Forma med mjölade händer till en längd, 8-10 cm i diameter. Dela rullen i 15 bitar.
  5. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt, låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.
  6. Pensla med ägg och strö över lite rena havregryn.
  7. Grädda i mitten av ugnen, 225º i ca 15 minuter.

 

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser