Baka glutenfritt brytbröd med müsli med Finax

Ingredienser
- 200 g (ca 3,5 dl) Finax Glutenfri Grov Mjölmix
- 300 g (ca 5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
- 3 dl Finax Fruktmüsli
- 0,5 dl mörk sirap
- 1 tsk ättika 24%
- 2 tsk salt
- 50 g jäst el. 17 g torrjäst
- 2 msk Finax Psyllium
- 4 dl vatten 37 grader
Pensling och garnering
- Solroskärnor
Brytbröd med müsli
Vem kunde tro att müsli i bullar kunde vara en sådan vinnande kombination! Missa inte att prova!
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till en deg i maskin, ca 5 minuter.
- Låt degen vila i degbunken, ca 10 minuter.
- Ta upp degen på ett bakbord och forma till 19 bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper; börja med 1 bulle i mitten och lägg sedan de övriga tätt intill varandra som en blomma.
- Låt jäsa övertäckt 45-50 minuter, spraya med vatten, strö över solroskärnor.
- Grädda i mitten av ugnen, 200º 18-20 minuter.
- Pensla ditt nygräddade brytbröd med smält smör.
Tips
- Toppa med solroskärnor och flingsalt innan gräddning i ugn för lite extra god smak!
