Brytbröd med müsli

Ingredienser

  • 200 g (ca 3,5 dl) Finax Glutenfri Grov Mjölmix
  • 300 g (ca 5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • 3 dl Finax Fruktmüsli
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 1 tsk ättika 24%
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst el. 17 g torrjäst
  • 2 msk Finax Psyllium
  • 4 dl vatten 37 grader
  • Solroskärnor

Brytbröd med müsli

Vem kunde tro att müsli i bullar kunde vara en sådan vinnande kombination! Missa inte att prova!

 

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en deg i maskin, ca 5 minuter.
  2. Låt degen vila i degbunken, ca 10 minuter.
  3. Ta upp degen på ett bakbord och forma till 19 bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper; börja med 1 bulle i mitten och lägg sedan de övriga tätt intill varandra som en blomma.
  4. Låt jäsa övertäckt 45-50 minuter, spraya med vatten, strö över solroskärnor.
  5. Grädda i mitten av ugnen, 200º 18-20 minuter.
  6. Pensla ditt nygräddade brytbröd med smält smör.

 

Tips

  • Toppa med solroskärnor och flingsalt innan gräddning i ugn för lite extra god smak!

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser