Chokladrutor

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl mjölk
  • 4,5 dl Finax Glutenfri Grov Mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 150 g smält margarin
  • 200 g florsocker
  • 60 g smält margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk starkt kallt snabbkaffe
  • 2 msk kakao

Chokladrutor

En riktig favorit hos såväl vuxna som barn! Dessa små läckerheter kommer aldrig gå ur tiden - bara att sätta igång!

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölken.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner det i smeten.
  3. Blanda till sist i smält margarin.
  4. Bred ut smeten på väl smort folieark, ca 20×30 cm, i en långpanna. Vik upp foliekanterna så att det blir en form.
  5. Grädda i 225° 10-15 min.
  6. Tag ut kakan och låt den kallna.
  7. Blanda samtliga ingredienser till glasyren. Då dina chokladrutor kallnat helt, bred över glasyren och strö över rikligt med kokos.

 

 

 

 

 

 

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser