Crêpes

Ingredienser

  • 180 g Finax Glutenfri Mjölmix (ca 2 dl) alt. Lågprotein mjölmix
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl mjölk (ev. laktosfri)
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör eller margarin

Crêpes

Fyll dina crepês med din favoritfyllning. Ger ca 10 st.

Gör så här

  1. Blanda samman mjölmix och salt.
  2. Vispa ner mjölken, lite i taget till en jämn smet.
  3. Rör ner äggen och tillsätt sist det smälta matfettet.
  4. Smörj ett stekjärn och grädda tunna crêpes.

Tips

  • Stek svamp, purjolök och röd paprika. Blanda ner crème fraiche i blandningen. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Strö över ost och gratinera i ugn.
  • Stek lök och hacka tillsammans med rökt skinka. Tärna ananasbitar och blanda med skinkan och löken. Tillsätt crème fraiche eller kesella. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Strö över ost och gratinera i ugn.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser