Drömrulltårta

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 1/2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl Finax Glutenfri Mjölmix (75 g)
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker

Drömrulltårta

Drömrulltårta till festen! En rulle ger ca 10-12 bitar.

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250º. Klä en långpanna som mäter ca 30 x 40 cm med bakpapper.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Blanda ner de torra ingredienserna i smeten. Rör varsamt smeten slät.
  4. Bred ut smeten jämnt i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
  5. Sockra lätt på den nygräddade kakan och stjälp den upp och ner på smörpapper och låt kallna.
  6. Till fyllningen rörs smöret eller margarinet och florsockret poröst. Tillsätt äggula och vaniljsocker och rör samman till en slät kräm.
  7. Dra bort bakpappret från den kalla kakbottnen. Bred ut fyllningen jämnt och rulla samman från långsidan med hjälp av smörpappret.

Tips

  • Skär din drömrulltårta i skivor. Lägg på en klick grädde och dekorera med färska bär eller frukt så har du en god bakelse.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser