Fiberfranska

Ingredienser

  • 2 dl bovetekross
  • 1 dl linfrö
  • 1/2 dl Finax Fibrex
  • 1 dl russin
  • 11/2 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 4 dl filmjölk
  • 50 g jäst
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 tsk brödkryddor
  • 11-13 dl Finax Glutenfri Mjölmix (ca 700 g)

Fiberfranska

Supergott bröd med russin. Receptet ger ca 2 bröd.

 

Gör så här

  1. Blanda bovetekross, linfrö, Fibrex, russin och salt i en skål. Koka upp vattnet och häll över blandningen. Låt svalna till 37º.
  2. Värm filmjölken till 37°. Rör ut jästen i filmjölken och blanda ner det i den skållade blandningen.
  3. Tillsätt matfett, kryddor och det mesta av mjölmixen. Arbeta degen i maskin med degkrok i ca 5 minuter.
  4. Låt degen vila i 15 minuter och forma den kletiga degen till 2 bröd. Lägg dem i väl smorda formar (1 1/2 l).
  5. Låt jäsa i ca 45 minuter övertäckt med bakhandduk. Sätt ugnen på 200º.
  6. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

 

 

 

 

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser