Gifflar brukar vara barnens favorit! Prova baka dessa med mandelmassefyllning - är ni extra snälla kanske barnen låter er smaka. Ger ca 10 st.
Gör så här
Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt den kalla mjölken och Finax Psyllium. Rör om tills jästen är upplöst. Låt blandningen svälla i ca 10 minuter.
Gör fyllningen under tiden. Riv mandelmassan och tillsätt matfettet. Rör samman till en slät massa.
Tillsätt socker och salt i degvätskan och klicka därefter ner matfettet. Blanda sist ner mjölblandningen, men spara lite till utbakningen. Vispa degen med maskin i ca 5 minuter.
Strö bakbordet med den sparade mjölblandningen och stjälp upp degen. Knåda degen väl och dela därefter upp den i två lika stora degbitar som formas till runda bullar.
Kavla ut bullarna till runda plattor, ca 3 mm tjocka. Sporra upp varje platta i 5 trekanter.
Lägg en klick fyllning vid basen på varje trekant. Rulla samman mot spetsen.
Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt med degspetsen i botten.
Ställ bullarna att jäsa övertäckta i ca 2 timmar. Sätt ugnen på 250º.
Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och grädda gifflar i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Kavla ut degen till runda plattor.
Liknande innehåll
Recept
Butterkaka
Krämig och go butterkaka! Perfekt att bjuda svärmor på en sö...
På www.finaxglutenfritt.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Självklart är våra cookies glutenfria.Jag godkänner