Grova bullar

Ingredienser

  • 40 g margarin
  • 7 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 dl Kesella
  • 780 g (13 dl) Finax Grov Mjölmix, spara ca 30 g (0,5 dl) till utbakning
  • 1 ägg

Grova bullar

Bra till mellanmål eller picknick! Ger ca 20 st.

 

Gör så här

  1. Smält margarinet och blanda i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt (37°C).
  2. Lös upp jästen i blandningen.
  3. Rör i salt, sirap och rumsvarm Kesella.
  4. Blanda i mjölmixen och kör degen i en köksmaskin med degkrok i minst 5 minuter.
  5. Mjöla bakbordet med mjölmix och slå upp degen.
  6. Forma degen till ca 20 st. runda bullar (fukta händerna med varmt vatten så går det lättare att forma bullarna). Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt bullarna jäsa övertäckta i ca 20-25 minuter.
  7. Gör några diagonala snitt på varje bulle med en vass kniv. Pensla med uppvispat ägg.
  8. Grädda i mitten av ugnen, 200°C i ca 20-25 minuter.
  9. Ta ut bullarna och låt de svalna på ett galler.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser