Grovt formbröd

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 25 g rumsvarmt smör/margarin eller 2 msk olja
  • 1,5 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 7-8 dl Finax Glutenfri Grov Mjölmix (ca 450 g)

Grovt formbröd

Enkelt formbröd för både nybörjare och experter! Ger 1 bröd.

 

Gör så här

  1. Häll det fingervarma vattnet över jästen som smulats ner i en degbunke. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. Klicka ner matfettet eller häll i oljan. Tillsätt därefter sirap och salt. Rör om.
  3. Blanda sist ner mjölmixen. Vispa degen med maskin i minst 5 minuter.
  4. Häll degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter.
  5. Ställ brödet att jäsa i ca 30-35 minuter, övertäckt med bakduk. Sätt ugnen på 200º.
  6. Grädda din färdigjästa formbröd i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser