För dig som gillar det lite grövre brödet! Ger 2 bröd.
Gör så här
Börja med att koka upp 4 dl vatten och häll det hett över linfrö och bovete som mätts upp i en bunke. Rör om och ställ skållningen åt sidan att vila till fingertemperatur, under bakduk.
Smula ner jästen i den ljumma skållningen. Tillsätt 2 dl fingervarmt vatten och rör om tills jästen är upplöst.
Klicka ner matfettet och tillsätt därefter de övriga ingredienserna. Vispa degen med maskin i minst 5 minuter.
Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 30 minuter.
Stjälp upp degen på bakbord som mjölats med lite mjölmix. Dela den i två lika stora bitar som formas till avlånga bröd.
Lägg bröden på bakpappersklädd plåt och ställ dem att jäsa i ca 20 minuter, under bakduk. Sätt ugnen på 225º.
Grädda de färdigjästa bröden i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Smält lite smör eller margarin att pensla över bröden direkt då de tagits ur ugnen.
Grovt matbröd
Liknande innehåll
Recept
Runda bröd
Runda gobitar - supergott recept! Ger ca 3 bröd....
På www.finaxglutenfritt.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Självklart är våra cookies glutenfria.Jag godkänner