Hallongrottor

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 400 g (6-7 dl) Finax Glutenfri Mjölmix alt. Finax Lågprotein mjölmix
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Fast hallonsylt eller hallonmarmelad

Hallongrottor

Supergoda hallongrottor som aldrig blir tråkiga! Med piffiga formar kan de liva upp vilket kalas som helst! Ger ca 20-25 st.

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Rör ihop smör och socker.
  3. Blanda i övriga ingredienser till en deg.
  4. Placera degbitarna i aluminiumformar. Gör en grop i mitten av degen.
  5. Lägg en klick hallonsylt i varje fördjupning.
  6. Grädda hallongrottor i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser