Hamburgerbröd

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 msk Finax Psyllium
  • 1 tsk salt
  • 10 - 12 dl Finax Glutenfri Mjölmix (ca 600 g) alt. Lågprotein mjölmix eller Grov Mjölmix

Hamburgerbröd

Grillkväll - inga problem, fixa dina egna glutenfria hamburgerbröd! Ger ca 16 st.

 

Gör så här

  1. Smula ner jästen i degbunken.
  2. Värm mjölk och smör till fingervarmt, 37º. Häll degspadet över jästen och rör om tills den löst sig.
  3. Blanda ner Finax Psyllium. Rör om och låt skalen svälla 10 minuter.
  4. Tillsätt salt och det mesta av mjölmixen. Spar lite till utbakningen. Arbeta degen väl i maskin i ca 5 minuter.
  5. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter.
  6. Tag upp degen på arbetsbänken och knåda väl. Forma degen till en längd och dela den i 16 lika stora bitar. Rulla jämna släta bullar.
  7. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta till dem. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 250º.
  9. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö.
  10. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  11. Låt ditt hamburgerbröd svalna under bakduk.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser