Hastkaka

Ingredienser

  • 4 dl Finax Grov Glutenfri Mjölmix (200 g)
  • 1 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk stött kardemumma 75 g margarin
  • 1 ägg
  • 1,5 dl vatten
  • 3 msk hackad mandel
  • 3 msk pärlsocker

Hastkaka

Enkel glutenfri mjuk kaka som passar perfekt till eftermiddagsfikat!

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. Smörj och mjöla en bakform som rymmer 1 1/2 liter.
  2. Blanda mjölmixen, socker, bakpulver och kardemumma. Finfördela fettet i blandningen.
  3. Tillsätt ägg och vatten och rör smeten slät.
  4. Häll smeten i den smorda och mjölade bakformen.
  5. Garnera med pärlsocker och hackad mandel.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen, i ca 30 minuter.
  7. Låt din nygräddade hastkaka svalna en kort stund i bakformen innan den stjälpes upp att kallna.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser