Havre och lingonbullar

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk (37°C)
  • 2 msk Finax Psyllium
  • 2 msk Finax Fibrex
  • 3 dl havregryn (glutenfria)
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 550 g (ca 9 dl) Finax Glutenfria Mjölmix

Havre och lingonbullar

Fika- eller frukostbullar, du bestämmer! Ger ca 15 bullar.

 

Gör så här

  1. Lös upp jästen i den fingervarma mjölken 37ºC och tillsätt Psyllium, låt svälla i 10 minuter.
  2. Blanda tillsammans med de övriga ingredienserna i en köksmaskin med degkrok i ca 5 minuter (spara ca 60 g (1 dl) mjölmix till utbakningen samt lite havregryn (glutenfria) till att strö över bullarna). Låt degen vila i bunken ca 10 min.
  3. Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen. Häll upp degen och dela den i ca 15 bitar som formas till bullar lätt mjölade händer.
  4. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt, låt jäsa övertäckta ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Pensla eller spraya bullarna med vatten, strö över havregryn (glutenfria).
  6. Grädda i mitten av ugnen, 10-12 minuter.
  7. Låt svalna på galler.

 

Tips

  • För extra smak – toppa dina lingonbullar med pumpafrön!

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser