Havrebullar med russin & pumpakärnor

Ingredienser

  • 5,5 dl mjölk
  • 2 msk Finax Psyllium
  • 4 dl havregryn (glutenfria)
  • 50 g jäst
  • 2 dl russin
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk mörk sirap
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 500 g (ca 8 dl) Finax Glutenfri Mjölmix, spara ca 30 g (0,5 dl) till utbakningen
  • Till garnering: Exempelvis havregryn (glutenfria) eller pumpakärnor

Havrebullar med russin & pumpakärnor

Smarriga och nyttiga havrebullar på samma gång! Ger ca 8 st.

Gör så här

  1. Värm mjölken till fingervarmt (37°C) och rör i Finax Psyllium, låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Blanda samman de övriga ingredienserna och kör degen i en köksmaskin med degkrok i ca 5 minuter.
  3. Mjöla bakbordet med mjölmix och slå upp degen.
  4. Forma degen till en rulle ca 7 cm tjock. Platta till rullen och dela rullen i ca 8 bitar.
  5. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, pensla eller spraya bullarna med vatten och strö över eventuell garnering.
  6. Låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter.
  7. Pensla eller spraya bullarna igen med vatten och grädda de i mitten av ugnen, 225°C i ca 10-12 minuter.
  8. Ta ut dina havrebullar och låt de svalna på ett galler.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser