Kanelbullar

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk Psyllium
  • 600 g (ca 10 dl) Finax Mjölmix, spara ca 30 g (ca 0,5 dl) till utbakningen
  • 1-1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • garnering eventuellt pärlsocker
  • pappersformar
  • 100-150 g rumstempererat margarin
  • 0,5 dl socker
  • 1-2 msk malen kanel eller Marsanpulver

Kanelbullar

Bullfika kan ju vara något av det godaste som finns. Klassiska kanelbullar kan ingen tacka nej till - dessutom glutenfria! Ger ca 40 st.

 

Gör så här

  1. Smält margarinet och tillsätt mjölk, värm blandningen till fingervarmt (37°C).
  2. Lös upp jästen i den fingervarma mjölkblandningen och tillsätt Finax Psyllium, låt svälla i ca 10 minuter.
  3. Blanda samman alla övriga ingredienserna och kör degen i en köksmaskin med degkrok i ca 5 minuter (spara ca 30 g (ca 0,5 dl) till utbakningen).
  4. Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 10 minuter.
  5. Mjöla bakbordet med den sparade mjölmix och slå upp degen. Kavla ut degen till 2 plattor, bred på fyllningen, rulla sedan ihop degen och dela varje rulle i 20 bitar.
  6. Lägg bullarna i pappersformar på en bakplåt och låt jäsa övertäckta ca 45 minuter.
  7. Pensla med ägg och strö eventuellt över pärlsocker.
  8. Grädda kanelbullar i mitten av ugnen, 250°C i ca 8-10 minuter.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser