Tänk att knäckebröd kan vara så här gott och vackert! Prova du också! Detta recept ger 8 stora knäckebröd.
Värm ölet till 37° och lös jästen i vätskan. Tillsätt margarin, salt och stött kummin.
Blanda Fibrex, boveteflingor och båda mjölsorterna. Häll blandningen i degspadet och arbeta samman till en smidig, ganska fast deg. Spara 0,5 dl av den grova mjölmixen till utkavlingen.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Arbeta samman degen och dela den i 8 bitar som formas till bullar.
Kavla ut bullarna, gärna med kruskavel, till tunna kakor (ca 30 cm Ø).
Lägg kakorna på plåt klädd med bakplåtspapper. Ta ut ett hål i mitten, t.ex. med hjälp av ett dricksglas, och nagga kakorna med en gaffel.
Grädda kakorna på mittersta falsen i 250-275° i 6-8 minuter. Passa gräddningen väl så att kakorna inte blir för mörka.
Låt svalna på galler utan bakduk.
Tips
Om du inte har kummin hemma så är det supergott med anis eller fänkål, ta ca 1 tsk av vardera krydda.
Pensla gärna din knäckebröd med vatten och strö flingsalt på innan gräddning, ger extra krispig god smak!
Liknande innehåll
Recept
Runda bröd
Runda gobitar - supergott recept! Ger ca 3 bröd....
På www.finaxglutenfritt.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Självklart är våra cookies glutenfria.Jag godkänner