Linfröbröd

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl bovete
  • 0,5 dl linfrö
  • 20 g jäst
  • 10 g brunt farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl hela solrosfrön
  • 420 g Lågprotein Mjölmix

Linfröbröd

Linfrö och solrosfrö - perfekt i brödet!

Gör så här

  1. Skålla bovete och linfrö i 5 dl kokande vatten och låt det sedan stå och dra 10-15 min.
  2. Lös ut jästen och tillsätt brunt farinsocker, salt och olivolja. Rör om och låt socker och salt lösas upp.
  3. Tillsätt solrosfrö och mjöl, lite i taget. Låt jäsa i bunke i ca 30 min.
  4. Skeda upp degen i en väl smord brödform (1½ l). Använd en slickepott och vatten för att släta till ytan.
  5. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
  6. Pensla din linfröbröd försiktigt med olivolja. Baka därefter brödet på nedersta falsen i 200° ca 30 min.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser