Lingonkaka

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 2,5 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl lingonsylt
  • 200 g (ca 3,5 dl) Mjölmix alt. Finax Lågprotein mjölmix
  • 2 tsk pepparkakskryddor
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Till formen: Smör eller margarin, Ströbröd.

Lingonkaka

En kaka med smak från skogens röda guld! Omöjlig att motså!

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Smörj och bröa en 1,5 l form.
  3. Rör samman smör och farinsocker – tillsätt äggen ett i taget.
  4. Tillsätt gräddfil och lingonsylt.
  5. Blanda mjölmix, bakpulver och pepparkakskryddor till en jämn smet.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 50 minuter.

 

 

 

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser