Ljus sås

Ingredienser

  • 1 msk matfett
  • 1,5 msk Finax Glutenfri Mjölmix
  • 2 dl vätska

Ljus sås

Den ljusa såsen kallas i fransk matlagning för Sauce velouté – sammetslen sås. Den görs av ljus fisk- eller köttbuljong eller grönsaksspad.

Gör så här

  1. Smält fettet, tillsätt mjölmixen och rör om.
  2. Häll i vätskan och koka upp under omrörning.

 

 

 

 

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser