Ljust matbröd

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl fingervarmt vatten (37°C)
  • 30 g smält margarin eller 2 msk olja
  • 1–1,5 tsk salt 450 g Finax Glutenfri Mjölmix (ca 7,5 dl)

Ljust matbröd

Detta ljusa matbröd fungerar både uppskuret med pålägg och att doppa i soppan. I videon till höger visar Eva hur du bakar på bästa sätt! Receptet ger 1 bröd.

Så här gör du

  1. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet
  2. Tillsätt övriga ingredienser. Väg gärna mjölet eftersom glutenfritt mjöl lätt packas samman
  3. Vispa degen kraftigt med maskin i cirka 5 min
  4. Häll smeten i en smord avlång form, ca 1,5 l
  5. Låt brödet jäsa under bakduk i cirka 35 min
  6. Grädda i nedre delen av ugnen, 200° i cirka 25 min
  7. Låt ditt matbröd svalna på galler med bakduk över. Vill man ha en hård skorpa låter man brödet svalna utan bakduk.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser