Mjölkfritt formbröd

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 50 g rumsvarmt smör/margarin eller 0,5 dl olja
  • 4 dl ljummet vatten (37°)
  • 1 tsk salt (kan uteslutas)
  • 450 g Finax Glutenfri Lågprotein mjölmix (ca 7,5 dl)

Mjölkfritt formbröd

Ett supergott och enkelt formbröd för dig som inte tål mjölk!

 

Gör så här

  1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet.
  2. Tillsätt övriga ingredienser.
  3. Arbeta degen kraftigt i minst 5 minuter, gärna med hjälp av maskin.
  4. Häll degen i en smord, 1,5 l form.
  5. Jäs ca 40 minuter.
  6. Grädda i 225° i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter.

Tips

  • Brödet går bra att rosta. Eftersom det torkar fort kan du skiva upp det före infrysning. Då är det lätt att ta fram lagom mycket varje gång.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser