Mjölkfritt matbröd

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 50 g rumsvarmt smör/margarin eller ½ dl olja
  • 1-2 tsk salt
  • ca 8 dl Finax Glutenfri Mjölmix mjölkfri (500 g)

Mjölkfritt matbröd

Ett supergott bröd för dig som inte tål mjölk! Ger 1 bröd.

 

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. Klicka ner matfettet och tillsätt därefter salt och mjölmix. Vispa degen med maskin i minst 5 minuter.
  3. Häll degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter.
  4. Ställ brödet att jäsa i ca 35 minuter, under bakduk. Sätt ugnen på 200º.
  5. Grädda det färdigjästa brödet i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
  6. Stjälp din mjölkfritt matbröd ur formen och låt svalna på galler.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser