Morotsbullar

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1 msk Finax Psyllium
  • 0,5 dl grovrivet äpple
  • 0,5 dl grovriven morot
  • 2 dl russin
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 20 g torrjäst
  • 500 g (ca 8 dl) Finax Glutenfri Mjölmix, spara ca 30 g (ca 0,5 dl) till utbakningen

Morotsbullar

Mmm supergoda frukost- eller matbullar med smak av morot! Receptet ger ca 10 st.

 

Gör så här

  1. Värm vattnet till fingervarmt (37°C) och blanda i de övriga ingredienserna och kör degen i en köksmaskin med degkrok i ca 5 minuter.
  2. Låt degen stå och svälla i ca 10 minuter.
  3. Mjöla bakbordet med mjölmix och slå upp degen.
  4. Forma degen till en längd och dela längden på ca 10 bullar.
  5. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
  7. Pensla eller spraya bullarna med vatten och grädda i mitten av ugnen, 225°C i ca 12-15 minuter.
  8. Ta ut bröden och låt de svalna på ett galler.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser