Müslibröd med linfrö

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 0,5 dl linfrö
  • 2 dl Finax Fruktmüsli
  • 25 g rumsvarmt margarin
  • ca 0,25 dl (ca 35 g) mörk sirap
  • 0,5 msk ättiksprit
  • 1,5 tsk salt
  • 400 g (ca 6,5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • margarin till bakformen

Müslibröd med linfrö

Müsli och linfrö = vinnande kombo! Ger ca 1 bröd.

 

Gör så här

  1. Värm vattnet till fingervarmt (37°C) och lös upp jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Blanda samman de övriga ingredienserna och kör degen i en köksmaskin i ca 5 minuter.
  3. Smörj en form (ca 1 liter) med margarin.
  4. Häll upp degen i formen och låt den jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen, 225°C i ca 35 minuter.
  6. Ta ut din müslibröd ur formen och låt det svalna på ett galler.

 

 

 

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser