Müslibröd

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 30 g rumsvarmt smör/margarin eller 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • ca 7 dl Finax Glutenfri Mjölmix (420 g)
  • 3 dl Finax Fruktmüsli (ca 100 g)
  • vatten
  • Finax Fruktmüsli

Müslibröd

Ett supersmarrigt müslibröd för den som gillar att kombinera två frukostvarianter! Ger 1 bröd.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. Tillsätt matfett, salt och mjölmix. Vispa degen med maskin i ca 5 minuter.
  3. Blanda sist varsamt ner müslin i degen.
  4. Häll degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter.
  5. Ställ brödet att jäsa i ca 30 minuter, under bakduk. Sätt ugnen på 200º.
  6. Pensla det färdigjästa brödet med vatten och strö på lite müsli.
  7. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
  8. Låt svalna på galler utan bakduk.

Tips

  • Vill du ha ett grövre müslibröd byter du ut Finax Glutenfri Mjölmix och tar istället Finax Glutenfri Grov Mjölmix. Tillsätt även 1/2 dl ljus sirap i degen och öka eventuellt saltmängden med 1 tesked.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser