Pariserbullar

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 100 g smör eller margarin
  • 50 g jäst alt. 17 g torrjäst
  • 600 g (ca 10 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • 2 msk Finax Psyllium
  • 1-1½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 dl Marsan- eller vaniljkräm

Pariserbullar

Sockerbullar fyllda med krämig och god vaniljkräm - en explosion i munnen för den sötsugne! Ger ca 20 bullar.

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken.
  2. Lös upp jästen i den fingervarma mjölkblandningen 37º och tillsätt Finax Psyllium, låt svälla ca 10 min.
  3. Blanda samman alla övriga ingredienser i en maskin med degkrok ca 5 minuter (spara ca ½ dl mjölmix till utbakningen).
  4. Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 10 minuter.
  5. Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen. Kavla ut degen till en platta, ca 2 mm tjock, sporra eller skär degen i ca 20 rutor.
  6. Lägg en klick vaniljkräm i mitten av varje ruta och knip ihop degen till en bulle. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt eller i pappformar med skarven nedåt.
  7. Låt jäsa övertäckta ca 45 minuter.
  8. Grädda i mitten av ugnen, 250º i 8-10 minuter.
  9. Pensla dina gräddade pariserbullar med smält smör och doppa dem i socker.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser