Pitabröd

Ingredienser

  • 360 g (ca 6 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • 0,5 dl Pofiber
  • 25 g jäst
  • 2 msk matolja
  • 1 msk Finax Psyllium
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 3,5 dl vatten ca 37 grader

Pitabröd

Prova baka dina egna pitabröd - lätt att fylla med allt gott och smarrigt! Ger ca 10 st.

 

Gör så här

  1. Blanda ut Finax Psyllium och jäst i vattnet, låt svälla ca 10 minuter.
  2. Tillsätt övriga ingredienser, blanda till en deg, med maskin ca 5 minuter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 45 minuter.
  4. Värm ugnen till 250º, sätt in och hetta upp en plåt under tiden.
  5. Dela degen i ca 10 bitar, rulla till bollar, som plattas ut till de är ca 5 mm tjocka. Bakbord och händer mjölas lätt, under hanteringen av degen.
  6. Lägg bröden på den heta plåten, grädda direkt i mitten av ugnen ca 8 minuter.
  7. Låt din pitabröd svalna under bakduk.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser