3 dl grovriven matpumpa (gärna butternut eller muscat)
3 ägg
2 dl rörsocker strö
200 g Finax mjölmix
3 kryddmått muskot
1,5 tsk nymortlad kardemumma
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 apple i skivor
1 dl solfrön
Topping:
200 g matpumpa (utan skal)
150 g Philadelphia cream cheese
2 msk agavesirap
finrivet citron efter behag
Pumpakaka med muskot
En klassiker som vi många känner till är den goda pumpakakan med citronfrosting- nästan oslagbart god, gärna med originalrecept från Rosendals trädgårdar i Stockholm.
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform.
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret.
Mät upp mjölmixen (väg på våg för att vara exakt) i en skål tillsammans med muskot, kardemumma och bakpulver. Blanda sedan i: äggsmeten, det smälta smöret och den grovrivna pumpan och rör om försiktigt till en jämn smet.
Häll smeten i den bröade formen.
Placera äppelskivor i kakan och strö över solrosfrön.
Grädda i ugnen ca 45 minuter tills din pumpakaka är genomgräddad.
TOPPING
Skala matpumpan, skär i bitar och koka mjuk i vatten, ca 15 minuter.
Häll bort vattnet och mixa pumpan slät med stavmixer.
Tillsätt cream cheese, agavesirap och citronskal till pumpapuréen och rör/mixa krämen slät.
Häll lite sås över kakan och garnera med solrosfrön.
Återstoden av såsen kan serveras vid bordet från karaff.
Vår Glutenfrihet
Susanne Persson
Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...
På www.finaxglutenfritt.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Självklart är våra cookies glutenfria.Jag godkänner