540 g (ca 9 dl) Finax Glutenfri Mjölmix, spara ca 30 g (ca 0,5 dl) till utbakningen
1-1,5 dl socker
0,5 tsk salt
1 ägg
1,5-2 tsk kardemumma
Fyllning:
Vispad grädde (eventuellt laktosfri) och mandelmassa
Florsocker till garnering
Semlor
Visst vill man kunna äta semlor trots glutenintolerans? Dessa är perfekta till Fettisdagen eller vilken annan dag som helst för den delen! Ger ca 15 st.
Gör så här
Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm blandningen till fingervarmt (37°C).
Lös upp jästen i den fingervarma mjölkblandningen och tillsätt Finax Psyllium, låt svälla ca 10 min.
Blanda samman de övriga ingredienser i en köksmaskin med degkrok ca 5 minuter (spara ca 30 g (ca 0,5 dl) mjölmix till utbakningen).
Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen. Häll upp degen på bakbordet och dela den i ca 15 bitar som formas till bullar. För bästa resultat se till att bullarna är runda och fina utan sprickor.
Lägg bullarna på en bakplåtsklädd plåt, låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
Pensla bullarna med ägg.
Grädda i mitten av ugnen, 250°C i 7-10 minuter. Bullarna får snabbt färg så var vaksam med tiden.
Ta ut bullarna och låt de svalna på galler.
När bullarna har svalnat skär av locket på bullarna, lägg mandelmassan i mitten på bullen, spritsa över med grädda. Lägg på locket och sikta lite florsocker över dina semlor.
Tips
Lägg gärna till 1,5-2 tsk kardemumma i mjölmixen för extra god smak
Semla och mjölk - en oslagbar kombination
Liknande innehåll
Recept
Kladdiga chokladmuffins
Dessa kladdiga godingar är perfekta att bjuda vännerna på, e...
På www.finaxglutenfritt.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Självklart är våra cookies glutenfria.Jag godkänner