Strassburgare

Ingredienser

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl Finax Glutenfri Mjölmix (75 g)
  • 1 dl potatismjöl

Strassburgare

Spritsen karaktäriserar denna goda klassiska kaka. Baka upp ett gäng och bjud grannbarnen eller överraska morföräldrarna! Nej förresten - ät dem själv! Ger ca 25 st.

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Rör matfett, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjölmix och potatismjöl lite i sänder och rör kraftigt hela tiden.
  3. Spritsa degen i långa längder direkt på en bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  5. Låt strassburgare svalna något och skär varje längd i ca 10 kakor.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser