Tortillas

Ingredienser

  • 180 g Finax Glutenfri Mjölmix (ca 3 dl)
  • 1 dl polentagryn
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl vatten el. mjölk

Tortillas

Är det dags för fredagsmys? Klart ni ska ha tacos ikväll! Här hittar du recept på supergoda tortillas. Ger ca 4 st.

 

Gör så här

  1. Blanda samtliga torra ingredienser i en skål. Tillsätt vätskan.
  2. Arbeta samman till en smidig deg och låt vila i 15 min.
  3. Dela degen i 4 lika delar och kavla ut varje bulle till en rund kaka med kruskavel, på mjölat bakbord.
  4. Grädda tortillas i stekpanna på medelvärme.

Tips

  • Stek kycklingfiléer tillsammans med röd, gul, grön paprika och gul lök. Tillsätt naturell yoghurt och servera till det varma brödet.
  • Krydda och stek köttfärs. Hacka fetaost, gröna, svarta oliver och ruccola. Blanda ihop alltsammans och bred ut blandningen över brödet. Rulla ihop och lägg på i en ugnsfast form. Strö över ost och gratinera i ugn.

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser