Våfflor

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 4,5 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 240 g (4-4,5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • margarin till våffeljärnet

Våfflor

En klassiker - utsökta glutenfria våfflor! Ger 8 st. våfflor.

Gör så här

  1. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt vätskan svalna till ca 45ºC.
  2. Blanda samman bakpulver och mjölmix. Vispa ner detta i degvätskan.
  3. Tillsätt salt och socker. Rör till en jämn smet som får stå och dra i ca 10 minuter.
  4. Pensla järnet med smält margarin och grädda smeten i våffeljärnet.
  5. Dekorera dina våfflor med frukt.

 

 

 

 

Vår Glutenfrihet

Susanne Persson

Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...

Läs hela berättelsen

Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...

Läs hela berättelsen

Petra ter Laak

Petra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...

Läs hela berättelsen

Louise Löfdahl

MIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…

Läs hela berättelsen

Jonas Björnänge

Min glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…

Läs hela berättelsen
Läs alla berättelser