
Susanne Persson
Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...
Läs hela berättelsenSusanne Persson är en glad medelålders banktjänsteman (kvinna) som bor i Kristianstad. Förutom att umgås med familj, barn och barnbarn så gillar hon att resa och är en riktig bokmal.
Efter många års magproblem så gjordes en biopsi i min magsäck som visade att jag hade en inflammation och att man inte kunde utesluta glutenkänslighet även om inte blodprov visade på glutenintolerans.
Min inflammation försvann och magsyrebesvär samt smärtor likaså.
Det har faktiskt inte varit särskilt svårt att lägga om kosten. Svårast är när man blir bortbjuden då vissa har svårt att förstå att man inte kan äta alla kakor.
Jag bakar eget bröd och knäckebröd samt gör min egen müsli. Gör en rejäl laddning var 14:e dag. Det brukar räcka.
Glutenfria knäckebröd är goda. Och så älskar jag Budapestbakelser som man kan köpa på konditorier!
Vanliga mataffärer, det finns en hel del.
Finns många enkla bakrecept som är betydligt godare än vissa färdigköpta.
Finns ganska många enkla bakrecept som är betydligt godare än vissa färdigköpta. Om en affär saknar något sa påtala det sa finns det kanske nästa gång du är där och handlar.
Svårt att köpa halvfabrikat, vilket kanske både är positivt och negativt. Samt svårt att göra pajdeg, åtminstone har jag inte lyckats.
Bara jag, men eftersom vi endast lagar glutenfritt är maken det också indirekt.
Nix. Min familj älskar mina glutenfria fröknäckebröd och äter glatt upp dessa när de är på besök. Vilket de också självklart har lov till 🙂
Ett tips är att ta med bröd, pasta, soppor när du åker utomlands eftersom man inte kan räkna med att det finns att få tag på.
I Sverige tror jag informationen är bra. Värre är det utomlands eftersom glutenintolerans knappt finns i vissa länder. Dock tror jag många fler människor egentligen är drabbade. De har bara inte fått rätt diagnos. Kanske har man felaktigt fått tex diagnosen IBS då symtomen kan vara likartade. Glutenintolerans kan även ge andra mer diffusa symtom än magont. Det är också skillnad på att vara glutenintolerant eller glutenkänslig (i mitt fall). De som är riktigt glutenintoleranta blir jättesjuka om bara ett bestick har doppats i tex vetemjöl. Är man som jag bara känslig så kan jag vid enstaka tillfällen äta tex sås som retts med vetemjöl då mängden är så liten.
Susanne Persson är en glad medelålders person som bor i Kris...
Läs hela berättelsenHenrik Bergqvist är 47 år gammal, egen företagare som i dags...
Läs hela berättelsenPetra har själv valt att äta glutenfritt. Läs Petras berätte...
Läs hela berättelsenMIN GLUTENFRIHET Att vara allergisk mot vetestärkelse kan innebära stora…
Läs hela berättelsenMin glutenfrihet Jonas Björnänge bor i Löddeköpinge med fru och…
Läs hela berättelsen